Residence in Edgartown

Martha's Vineyard, Massachusetts

Project Details

2003
Project Partners
Robert A.M. Stern
Randy M. Correll

Download Project PDF

Description

This project involved a three-phase renovation to a sprawling, architecturally undistinguished house deemed too new to tear down. The composition was given scale and hierarchy by replacing the existing one-story entry "link" with a two-story gambrel-roofed addition containing a spacious Shingle-style center hall, staircase, and new library on the first floor and a master suite upstairs. The formerly loft-like living, dining, and kitchen wing was re-worked to provide discrete rooms and a new south-facing dining room pavilion. Windows were replaced with large, simply composed double-hung units, and more detailed trim was added throughout to transform a shingled house into a Shingle-style house.

A new pool house and spa building were added to the property, designed in the style of the cottages found on the picturesque streets of Edgartown.

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image