Musiskwartier

Arnhem, Netherlands

Project Details

2006
Project Partners
Robert A.M. Stern
Daniel Lobitz
Paul L. Whalen

Download Project PDF

Description

A 42,000-square-meter mixed-use project in the historic Dutch city of Arnhem, Musiskwartier enlivens the formerly industrial part of the city through the creation of a market square surrounded by new buildings incorporating ground-floor retail with residential space above. The new structures are carefully woven into and around existing historic buildings, in an idiom that complements but does not mimic the surrounding fabric of the city.

A glass-covered arcade offers shoppers shelter during the long, rainy Dutch winter, and provides an important connection from the established shopping destination Land van de Markt through to the new market square on the Brouwerstraat.

Image Image Image Image Image Image Image